Pagina principala
obiective turistice
zona pucioasa
tarife
contact
pensiunea sabina
0737.514.744
gabrielprda@gmail.com

OBIECTIVE TURISTICE

Centrul Ecumenic International Vulcana Bai: Pucioasa - Priboiu - Vulcana Pandele - Vulcana Bai

Complexul Interreligios format din trei locasuri de cult - o biserica crestin-ortodoxa, care adaposteste moaste ale Sfantului Ioan Botezatorul, o sinagoga si o moschee.

biserica evrei vulcana biserica_ortodoxa_vulcana moschee vulcana

Pestera Ialomicioarei si Manastirea Pestera Bucegi: Pucioasa - Moroeni - Bolboci - Padina - Pestera

biserica_ortodoxa_vulcana Actualul schit aflat aproape de Pestera Ialomitei a fost ridicat in 1901 de mai multi ctitori si cu participarea ciobanilor din zona, ctitorul principal fiind ieromonahul Ieronim II. Biserica a fost sfintita in 1911 de staretul Dionisie al manastirii Sinaia, cu binecuvantarea IPS mitropolit Atanasie. Biserica a mai fost distrusa de foc in 1961 insa, prin grija Patriarhului Justinian si cu cheltuiala pr. Macarie Marinoiu, pr. Pimen Stoichici si pr. Dumitru Breajcu, a fost restaurata. In 1994 s-a inceput constructia unei noi biserici tot la intrarea in pestera, iar la 29 iunie 1996 a fost sfintita de IPS arhiepiscop Vasile Costin, cu hramul "Sf. Apostoli Petru si Pavel".

turn Orasul Targoviste: Fiind atestat documentar In 1396 in "Impresii de calatorie" scris de Johannes Schiltberger, Targoviste a devenit rapid o capitala puternica, cu mare influenta si renume in Europa Centrala si de Sud-Est. Acest fapt este atestat si de prezenta pe toate hartile Evului Mediu, de numeroasele descrieri din textele si imaginile apartinand acelei perioade, cat si de documentele existente in marile biblioteci si muzee europene.

De la lunga perioada cat a fost capitala Valahiei, Targoviste a nascut in timp un numar mare de personalitati si evenimente ce au contribuit la aparitia si imbogatirea spiritului national romanesc.

manastire Un periplu in Targoviste ar trebui sa inceapa desigur de la "Curtea Domneasca". Primul nucleu dateaza din timpul domniei lui Mircea Cel Batran, fiind dezvoltat apoi de conducatorii ce au succedat.

In timpul domniei lui Vlad Tepes a fost construit "Turnul Chindiei", care a devenit si emblema orasului. Petru Cercel a ordonat construirea celei de-a doua case princiare, si a bisericii de la Curtea Domneasca. In timpul domniei lui Matei Basarab, casa princiara a fost reparata si au fost construite si baile turcesti. Ca o extensie, au fost gasite biserica Sf. Vineri si casa printesei Balasa langa ruinele casei lui Dionisie Lupu.

In 1517, mitropolia a fost mutata la Targoviste, in timpul domniei lui Neagoe Basarab, care a construit si vechea biserica a mitropoliei, una din cele mai mari si mai frumoase la acele vremuri. In timpul domniei lui Matei Basarab o tipografie a functionat la mitropolia Targoviste, tiparind lucrari importante.

mitropolia In 1889 a fost decisa demolarea vechii biserici si a fost Inlocuita cu aceea pe care o putem admira si astazi - lucrarea arhitectului francez Lecomte de Nouy.

Manastirea Dealu: Pucioasa - Ainoasa - Viforata

leaota Inaltandu-se semet asupra orasului de pe dealurile ce stau la poalele muntilor Bucugi si Leaota, "Manastirea Dealu" a fost ridicata de Radu Cel Mare. In timp a devenit un important centru cultural si un simbol al maretiei nationale. Acesta a fost locul unde Macarie a tiparit primele texte cu litere chirilice din istoria poporului roman. Acesta a fost locul unde reprezentantii Imparatului Rudolph al Treilea au venit sa semneze tratatul de alianta cu Mihai Viteazul, primul domnitor care a reusit sa faca unificarea principatelor romanesti. La "Manastirea Dealu" i se odihneste capul lui Mihai Viteazul, ucis miseleste. In partea sudica a "Manastirii Dealu" un minunat peisaj al orasului ne apare in fata.

baraj pucioasa In Centrul Vechi al orasului, care Inca mai mentine frumoasele case ale nobilimii si negustorilor gasim si faimoasa manastire "Stelea", care dateaza din secolul al XVI-lea. Bogata mostenire de obiecte si documente care reconstruiesc o parte din istoria orasului poate fi gasita la galeriile complexului national "Curtea Domneasca". Multe cladiri (adevarate monumente istorice si arhitecturale) apartinand acestui complex contin muzee si expozitii care ofera, deopotriva localnicilor si turistilor care viziteaza vechea capitala monumente de glorie, ca si de activitate creatoare intensa a orasului Targoviste. Primul grup de muzee is compus din "Muzeul de Istorie","Muzeul de Arta", "Muzeul Politiei" si "Muzeul de etnografie". In apropiere se gaseste un grup muzeistic, compus din "Muzeul Scriitorilor Damboviteni", adapostit de casa scriitorului Al. Bratescu-Voinesti si "Muzeul Tiparului si vechii carti romanesti" In casa marelui om de cultura Constantin Cantacuzino Stolnicul.

Muntii Leaota: Pucioasa - Fieni - Runcu - Leaota (altitudine 1330 m)
bucatarie
Pensiunea ofera conditii de lux avand camere cu bai proprii, doua livinguri si doua bucatarii complet utilate.
foisor
Pensiunea are foisor, gratar, loc de joaca pentru copii si parcare. Obiective turistice: Muntii Leaota, Padina, Pestera Ialomitei.
terasa
Statiunea Pucioasa se afla pe drumul Bucuresti - Targoviste - Sinaia, la 100 km de Bucuresti si la 35 km de Sinaia. Este o zona submontana cu peisaje deosebite.